Akçay'dan kandil kutlaması

Akçay

AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin (SAV) doğum günü olan Mevlid Kandilinin tüm dünyada barış, hoşgörü, adalet ve huzurun hâkim olmasına, özellikle komşu ülkelerde akan kanın durmasına vesile olması dilekler

BEŞER DEĞİLDİR

Akçay,  “O, bir melek olmadığı gibi, sıradan bir beşer de değildi. Yüce Mevla’dan vahyi alan, insanlara anlatıp öğretmiştir. O; “Ey örtüsüne bürünen kalk ve anlat.”(Müddessir Suresi, ayet 1-2) emrine muhatap olmuş, bu kutsi görevi yerine getirebilmek için gecesini gündüzüne katmıştır. Sevgili Peygamberimiz, bu çileli yolda kınanma, hakaret, itham, boykot ve hicret gibi nice güçlüklere karşı büyük bir sabır göstermiştir. “diye konuştu.

PEYGAMBER SEVGİSİ

Akçay, “Peygamber Efendimize sevgimiz O’nu çok iyi anlamak, getirdiği mesajı benimsemek ve hayatımıza aktarmakla tezahür etmelidir. O’nun bizzat Rabbimiz tarafından meth-ü sena edilen ahlakını örnek alabildiğimiz, merhamet, şefkat, adalet, hoşgörü ve daha nice güzel vasıflarını ilke edinebildiğimiz, kısacası bizler de O’nun gibi canlı birer Kur’an haline gelebildiğimizde Resulümüze sevgi ve bağlılığımızı göstermiş olacağız O’na topluca salat ve selam getirilmekte, meth-ü senalar yapılmakta, Kur’an’lar okunmakta, dualar yapılmakta ve şefaati dilenmektedir” şeklinde konuştu.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı